Hometrainer huren of toch kopen: Wat is het voordeligst?

Tijdens of na een revalidatietraject wordt door fysiotherapeuten of behandelaars vaak aangeraden om zelf een hometrainer aan te schaffen. Je hebt dan twee keuzes: een hometrainer kopen of een hometrainer huren voor revalidatie. Ook wanneer je gebruik wilt maken van een hometrainer om af te vallen of om in beweging te blijven maar niet naar de sportschool wilt gaan, kun je nadenken over een hometrainer huren of hometrainer kopen. Hieronder zullen we de voor- en nadelen van beide opties kort bespreken.


Voor- en nadelen hometrainer huren


Voordelen hometrainer huren

Nadelen hometrainer huren

Ja Geen aanschafkosten

Nee Beperkte keuze uit modellen

Ja Vast bedrag per maand

Nee Vaak tweedehands hometrainers

Ja Opzegbaar als je de hometrainer niet meer gebruikt

Nee Bij langdurig gebruik kunnen kosten hoog oplopen

 

Nee Hometrainer is uitendelijk niet van jouVoor- en nadelen hometrainer kopen


Voordelen hometrainer kopen

Nadelen hometrainer kopen

Ja Keuze uit veel modellen

Nee Eenmalige aanschafkosten

Ja Nieuwe (ongebruikte) hometrainer

Nee Neemt plek in beslag als je het niet meer gebruikt

Ja Blijf in beweging, ook na revalidatie periode

Ja De hometrainer is en blijft van jou

 Zoals je ziet, hangen er aan beide opties zowel voordelen als nadelen. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van of jij de nadelen als nadelig ervaart of niet en in hoeverre de voordelen voor jou een voordeel zijn. Dit verschilt namelijk per persoon. De belangrijkste verschilllen worden hieronder toegelicht.


Het grootste voordeel van een hometrainer huren

Zo is wellicht het grootste voordeel van een hometrainer huren voor revalidatie (ten opzichte van kopen) dat je niet te maken hebt met aanschafkosten, maar een vast bedrag per maand betaalt. Dit kan een goede uitkomst zijn voor mensen die niet zo veel geld in één keer te besteden hebben.

Overigens zijn de kosten voor hometrainer huren vaak tussen de €30 en €60 per maand. Wanneer je dit een aantal maanden of half jaar doet, heb je al bijna een nieuwe hometrainer betaald. Wil je echter toch een hometrainer kopen maar kun je het bedrag niet in één keer betalen? Dan kun je bij Betersport het aankoopbedrag in 3 termijnen betalen. Bij aankoop betaal je het eerste deel, na 30 dagen betaal je deel twee en nog 30 dagen later betaal je het resterende bedrag.

Een ander voordeel van een hometrainer huren is dat je de huur van de hometrainer kunt opzeggen wanneer je deze niet meer gebruikt. Dit in tegenstelling tot een hometrainer die je koopt: deze kun je namelijk niet zomaar weer laten ophalen, die zul je tijdelijk moeten opruimen, aan iemand anders uitlenen of doorverkopen.


Top 3 goedkope hometrainers

1
4.9 (59 reviews)
 
  2
  4.7 (10 reviews)
   
   3
   4.7 (29 reviews)
    


    Het grootste voordeel van een hometrainer kopen

    hometrainer-kettler

    Het grootste voordeel van een hometrainer kopen is dat je keuze uit heel veel modellen hebt. Wanneer je een hometrainer wilt huren, heb je vaak keuze uit slechts 4 verschillende hometrainers. Wil je een hometrainer huren voor revalidatie dan is de kans dus klein dat je een hometrainer vindt die precies bij jouw eisen past. Daarnaast: ga je een hometrainer huren bij thuiszorg bijvoorbeeld, dan kan het voorkomen dat je een tweedehands hometrainer krijgt. Wanneer je een hometrainer koopt ontvang je altijd een nieuw model.

    Als je een nieuwe hometrainer koopt, is er altijd wel een hometrainer die aan jouw wensen voldoet. Wil je graag een Kettler hometrainer, gebruik je de hometrainer met meerdere personen, ga je fietsen op hartslag, wil je een ergometer hometrainer of moet de hometrainer in verband met afvallen ook geschikt zijn voor zwaardere personen? Dat zijn allemaal voorkeuren waarop je kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe hometrainer. Als je advies wilt bij de aanschaf van de juiste hometrainer voor revalidatie dan kun je contact opnemen met onze klantenservice via telefoon of via het chatvenster rechtsonder in beeld.


    bekijk alle hometrainers


    Conclusie

    Wat goedkoper is - een hometrainer huren of een hometrainer kopen - hangt af van hoe lang je de hometrainer wilt gebruiken en welke eisen je stelt aan de hometrainer. Wil je de hometrainer huren voor revalidatie, maakt het type model jou niets uit en denk je binnen een maand of twee de hometrainer niet meer nodig te hebben, dan kan een hometrainer huren een oplossing zijn. Wil je een hometrainer huren dan raden we aan een hometrainer te huren via thuiszorg.

    Als je de hometrainer langer dan 4 maanden te gebruiken, wil jij keuze tussen verschillende modellen of heb je bepaalde voorkeuren, dan kun je overwegen om toch een hometrainer te kopen in plaats van huren.
    Gerelateerde artikelen


    Deze producten vind je wellicht interessant


    4.7 (29 reviews)
     

    Voor 19:00 besteld morgen in huis

    Gewicht vliegwiel: 5 kg | Maximale Lichaamslengte: 180 cm | Max. belastbaar gewicht: 125 kg
     4.9 (59 reviews)
      

     Voor 19:00 besteld morgen in huis

     Gewicht vliegwiel: 10 kg | Maximale Lichaamslengte: 195 cm | Max. belastbaar gewicht: 150 kg
      4.7 (10 reviews)
       

      Tijdelijk uitverkocht

      Gewicht vliegwiel: 7 kg | Maximale Lichaamslengte: 190 cm | Max. belastbaar gewicht: 135 kg       Like ons op Facebook!

        

        

       Volg ons op Instagram!

        

        

        

       Klantreviews
       Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company