Xterra

Een van de belangrijke speerpunten van het fitnessmerk van Xterra is het design. De ontwerpers bij Xterra vinden het niet alleen belangrijk om een goed product te maken, maar ook om een mooi product te maken. Een fitnessapparaat mag geen doorn in het ogen worden van je woonkamer. Natuurlijk is design niet het enige aspect. Ook ergonomie is een van de belangrijke eigenschappen van Xterra fitnessapparatuur. Er wordt geprobeerd een zo comfortabel mogelijk product voor de consument te creëren. Daarnaast is het LCD-display bij alle producten voorzien van een blue backlight zodat het display te lezen is in welke omstandigheden dan ook.

Xterra probeert producten samen te stellen die ervoor zorgen dat je niet alleen je doel haalt, maar dat hierna ook nog gemotiveerd zult zijn om door te trainen. Ze willen iedereen stimuleren om niet alleen fit te worden maar ook fit te blijven. Xterra omschrijft zichzelf als Each Xterra product is specifically designed to deliver the level of fitness that you need to experience life tot he fullest. Als je dit vertaalt naar het Nederlands klinkt het als volgt “Elk Xterra product is special ontworpen om een niveau van fitness te leveren dat standaard zou moeten zijn om van het leven te kunnen genieten.”


Xterra Loopbanden

Door het grote loopoppervlak van de Xterra-loopbanden kun je extra comfortabel hardlopen of wandelen. Dankzij de goede demping wordt de belasting op je knieën en enkelgewichten gereduceerd, waardoor de kans op blessures op de lange termijn wordt verminderd. De loopbanden zijn voorzien van standaardprogramma’s waardoor je voortgang goed bij te houden is. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om zelf een trainingsprogramma in te stellen.

In ons assortiment vind je 2 loopbanden van Xterra. Eentje is voor intensief thuis gebruik en de andere voor semiprofessioneel gebruik. Met een vermogen van minimaal 2.25 pk zijn de loopbanden ook voorzien van genoeg kracht om met een hardloopsnelheid tot wel 16 km/u te trainen.


Xterra Crosstrainers

De crosstrainers van Xterra lopen dankzij de technologie voor op de concurrentie. Een goed voorbeeld hiervan is het weerstandsysteem: alle crosstrainers van Xterra zijn uitgerust met een magnetisch weerstandsysteem. Ook kan je op alle crosstrainers van Xterra user settings installeren: je kunt je gewicht, lengte en geslacht invoeren op de crosstrainer en je voortgang bijhouden.

In ons assortiment kun je 4 van deze crosstrainers terugvinden, waarvan 1 met het vliegwiel aan de achterkant en de andere 3 met het vliegwiel aan de voorkant. Ook zijn 3 crosstrainers geschikt voor semiprofessioneel gebruik en 1 voor intensief thuisgebruik. Met de front wheel crosstrainer Xterra FS4.0e kun je langere passen maken, wat voor een intensievere training zorgt. Omdat het magnetisch weerstandsysteem elektronisch in te stellen is, kun je met zekerheid stellen dat de weerstand elke keer exact hetzelfde is als tijdens de vorige training.


Xterra Hometrainers

Een hometrainer is het meest populaire fitnesstoestel voor thuisgebruik. Dit komt door het gemak dat een hometrainer met zich mee brengt. Het toestel is licht voor de gewrichten, waardoor je enkelgewrichten en kniegewrichten bij goed gebruik vrijwel geheel ontlast worden.

In ons assortiment vind je 1 hometrainer van Xterra, en niet de minste. De Xterra UB2.5 heeft een vliegwiel van 10 kg met een magnetisch weerstandsysteem, dit systeem is elektronisch bedienbaar. Door dat deze elektronisch bedienbaar is ben je er zeker van dat elk niveau elke keer exact dezelfde weerstand biedt. Ook kun je deze user settings instellen op je eigen lengte, gewicht, en leeftijd. Bovendien is de prijs van deze Xterra UB2.5 zeer gunstig gezien de goede kwaliteit van het toestel. De UB2.5 hometrainer is ook verkrijgbaar als recumbent bike.