Over Tacx

De oorsprong van het Nederlandse bedrijf Tacx ligt in Wassenaar. Hier werd in 1957 een fietsenwinkel geopend. In 1964 begon Tacx zich ook te richten op andere producten en werd de expertise van Tacx uitgebreid door rollenbanken, indoor fietstrainers en fietsendragers voor auto’s. Hier kwamen later ook nog bidons, fietsaccessoires en gereedschappen bij. Zo ontwikkelde een fietsenwinkel zich in een gerenommeerd en internationaal gericht bedrijf.

Ruim zestig jaar na de oprichting van fietsenwinkel Tacx in Wassenaar is Tacx nog steeds gevestigd in Nederland. Hier ligt één van de grote krachten van Tacx. Alles wordt onder één dak ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat Tacx kan garanderen dat alle producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Tacx speelt razendsnel in op nieuwe of veranderde wensen in de wielersport. Tacx blijft de grenzen verleggen van wat technisch gezien mogelijk is. Zo is Tacx in staat om innovatieve producten te ontwerpen. Dit gebeurt in samenwerking met professionele wielrenners, om zo de producten perfect aan te laten sluiten bij de wensen van de klant. Hierdoor kiezen diverse professionele sporters en teams voor producten van Tacx.


Compleet Assortiment vam Tacx

Bij Betersport vind je een uitgebreid assortiment van Tacx, waardonder Tacx fietstrainers en diverse Tacx accessoires.


Tacx fietstrainers

€ 179,00

  Wil je als het buiten slecht weer is graag blijven fietsen? Dan zijn de fietstrainers van Tacx uitermate geschikt. Tacx fietstrainers worden geroemd vanwege hun uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het assortiment Tacx fietstrainers bestaat uit twee verschillende soorten: rollerbanken en interactieve fietstrainers.

  Met de Tacx rollerbanken train je in de winter binnen op je eigen fiets. Je zet je eigen fiets op de rollerbank en je kunt meteen beginnen met je training. In het Betersport assortiment vind je de Tacx Antares Rollerbank en de Tacx Galaxia Rollerbank. De Tacx Antares Rollerbank is de meest eenvoudige Tacx rollerbank. De Tacx Galaxia Rollerbank beschikt over een gepatenteerd draaisysteem, waardoor de rollerbank kan schommelen als je bijvoorbeeld een sprint start of op de pedalen gaat staan. Dit zorgt ervoor dat je niet van de rollerbank af zult rijden.

  Binnen de Tacx interactieve fietstrainers wordt onderscheid gemaakt tussen de complete fietstrainers en de fietstrainers waarbij je je eigen fiets in de fietstrainer moet plaatsen. Hierbij is het de bedoeling dat je het achterwiel van je (race)fiets haalt en de fiets aan de fietstrainer koppelt. Deze stille fietstrainers zijn eenvoudig te verbinden met trainingssoftware zoals Zwift, Tacx en TrainerRoad. De fietstrainers passen automatisch de weerstand aan als je virtueel bergop fietst. Zo lijkt het net alsof je écht buiten fietst! De Tacx Flux S Smart fietstrainer is de goedkoopste, maar zeker niet de minste, interactieve Tacx fietstrainer. De opvolger van dit model is de Tacx Flux 2 Smart fietstrainer. Als je op zoek bent naar de beste en meest nauwkeurige Tacx fietstrainer, is de Tacx NEO 2T Smart de beste optie.

  Wil je een fietstrainer waarbij je niet je eigen fiets hoeft te gebruiken? Dan is de Tacx NEO Bike Smart hét model waar je naar opzoek bent. Deze fietstrainer beschikt over de meest uitgebreide specificaties en maakt het mogelijk om je op een interactieve manier klaar te stomen voor het komende wielerseizoen.


  Top 3 Tacx Fietstrainers

  Tacx Accessoires

  Behalve fietstrainers heeft Tacx diverse accessoires op de markt gebracht. De Quick Release Snelspanner maakt het mogelijk om jouw fiets in een Direct Drive fietstrainer van Tacx te plaatsen. De Direct Drive fietstrainers zijn de fietstrainers waarbij je het achterwiel uit je eigen fiets haalt om vervolgens te koppelen aan de Tacx fietstrainer. Dankzij deze snelspanner kun je racefietsen met schijfrem of mountainbikes aan de Tacx fietstrainer koppelen. De Quick Release Snelspanners zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

   Met de Tacx zweetvanger voorkom je dat er zweet op het frame of op de vloer valt. Naast de normale Tacx zweetvanger is er ook een Tacx zweetvanger met smartphonecover.

   Met de Tacx snelspanners en zweetvangers ben je al een heel eind op weg, maar dat is niet alles wat Tacx aanbiedt. De Tacx Skyliner voorwielsteun zorgt voor extra stabiliteit en met de Tacx ANT+ Antenne kun je eenvoudig de fietstrainer verbinden met de computer. Met de Tacx vloerstandaard en de Tacx stuurbeugel plaats je eenvoudig de tablet op ooghoogte.


   Conclusie: met Tacx fietstrainers kom je de winterperiode goed door!

   Ben je op zoek naar de perfecte manier om tijdens de winter te trainen zonder naar buiten te moeten? Dan is een fietstrainer van Tacx hetgeen waar je naar op zoek bent. De fietstrainers en accessoires worden geroemd om hun uitstekende kwaliteit. Met de mogelijkheid om interactief te trainen krijg je weer het échte fietsgevoel. Zo blijft trainen leuk en verschijn je het komende wielerseizoen topfit aan de start!