Shimano

Shimano werd in 1921 opgericht door de Japanner Shozaburo Shimano. Hij begon in een kleine staalfabriek en startte met de verkoop van ‘freewheels’, toentertijd de beste technologie van alle fietsonderdelen. Tegenwoordig specialiseert Shimano zich in onderdelen voor fietsen en de hengelsport. Shimano staat bekend om de hoogwaardige technieken die zij gebruiken bij het ontwikkelen van hun producten. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Shimano verkoopt producten die gebruikt worden in een natuurlijke omgeving, daarom vinden zij het belangrijk om bewust te zijn van de bescherming van de natuur en het milieu.

Shimano richt zich op zowel amateurfietsers als op professionele fietsers. In ons assortiment vind je onder andere fietskleding, fietsschoenen, fietsbrillen, fietshandschoenen en fietsonderdelen, zoals: pedalen, cassettes en fietskettingen.


Fietskleding

Betersport verkopen verschillende soorten fietsshirts en fietsbroeken van Shimano. De fietsshirts zijn van hoogwaardige kwaliteit. Zo zorgen de gladde en lichte materialen ervoor dat de kleding niet gaat knellen of schuren tijdens lange én korte fietsritten. Veel fietskleding is gemaakt van polyester wat ervoor zorgt dat het transpiratievocht niet wordt opgenomen, maar dat het naar buiten toe verdampt. Voor vrouwelijke prestatiegerichte wielrenners is het Shimano Wielershirt Yuri zeer geschikt, dit shirt is gemaakt voor de langere fietstochten en bevat drie steekzakken. Voor de mannelijke mountainbiker is het Shimano MTB-Shirt Kita een goede keus, dit shirt bevat reflecterende details, anti-slip elastiek en extra stevig materiaal voor de schouders.

Bekijk » alle Shimano Fietsshirts


De fietsbroeken van Shimano zijn geschikt voor zowel intensief en recreatief gebruik. Dankzij het comfortabele materiaal bieden Shimano fietsbroeken goede ondersteuning aan de bovenbenen, wat de prestaties ten goede komt. De fietsbroeken hebben een strakke pasvorm waardoor ze erg populair zijn onder de wielrenners. Voor de frisse herfst- en winterdagen is de Shimano Fietsbroek Kaede perfect, deze broek houdt je lichaamstemperatuur goed vast en heeft reflecterende elementen zodat je ook goed zichtbaar bent in het donker. Voor de gevorderde en ervaren fietser is de Shimano Fietsbroek Hikari aan te raden, deze broek sluit perfect aan op het lichaam en geeft voldoende compressie voor maximale prestatie.

Bekijk » alle Shimano Fietsbroeken


Fietsschoenen en -pedalen

Naast fietskleding vind je ook mountainbike- en racefietsschoenen in ons assortiment. De fietsschoenen van Shimano zijn gemaakt van synthetisch leder. Dit materiaal is soepel en wikkelt zich om de voet wat voor een perfecte pasvorm zorgt. Zo heb je de Shimano RC300 racefietsschoen, deze is ontwikkeld voor de beginnende wielrenners, de schoen is een lichtgewicht en door de gaasstructuur ademt de schoen tijdens je gehele fietsrit.

Bekijk » alle Shimano Sportschoenen


De fietsschoenen van Shimano zijn perfect te combineren met de Shimano fietspedalen. Shimano heeft verschillende soorten pedalen voor elke gebruiker en persoonlijke rijstijl past. De Shimano SPD-combi PD-EH500 heeft een SPD-kliksysteem, maar kan ook gebruikt worden als standaard pedaal. Dit maakt de pedalen geschikt voor elke allround fiets. Voor de fanatieke wielrenner is de Shimano SPD-SL PD-R8000 Ultegra Carbon een mooie uitbreiding voor je racefiets. De SPD-pedalen hebben een breed pedaaloppervlak, wat efficiënter is voor de krachtverdeling en zorgt voor meer comfort en controle.

Bekijk » alle Shimano pedalen


Fietshandschoenen en -brillen

De fietsbrillen van Shimano zijn geschikt voor zowel mountainbikers als wielrenners. De brillen zijn geschikt voor de felle zon, maar ook voor de donkere dagen. Zo is de Shimano Fietsbril Aerolite perfect voor de allround fietsliefhebber.

Bekijk » alle Shimano Fietsbrillen


Tot slot vind je in ons assortiment nog de Shimano fietshandschoenen. De fietshandschoenen van Shimano zijn comfortabele handschoenen voor wielrenners en mountainbikers, het zorgt voor een goede grip en heeft reflecterende details voor meer zichtbaarheid. De Shimano Classic Handschoenen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderden fietsers. De Shimano Classic fietshandschoenen zijn verkrijgbaar in een variant voor dames en een variant voor heren.

Bekijk » alle Shimano Fietshandschoenen


Fietsonderdelen

Shimano staat bekend om zijn professioneel ontwikkelde fietsonderdelen. In ons assortiment vind je cassettes en fietskettingen. De cassettes van Shimano zorgen ervoor dat je altijd snel en soepel schakelt. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van materialen hebben Shimano cassettes een lange levensduur. Een van de nieuwere technieken van Shimano is de HyperGlide+. Deze techniek stimuleert mountainbikers om snelheid te blijven maken op ieder terrein. Deze techniek zit ook in de Shimano SLX CS-M7100, wat de cassette geschikt maakt voor de fanatieke mountainbiker.

Bekijk » alle Shimano Cassettes


De fietskettingen van Shimano zijn soepel en betrouwbaar. De Shimano Ultegra XT HG701 is geschikt voor zowel mountainbikes als racefietsen. Met deze fietsketting kun je razendsnel en probleemloos schakelen en bevat de SIL-TEC technologie, waarmee je soepeler en stiller kunt trappen en waardoor de ketting langer meegaat.

Bekijk » alle Shimano Fietskettingen