Over Elite

Het van oorsprong Italiaanse bedrijf Elite is al sinds 1979 bezig met het ontwikkelen van de fietstrainers en bijbehorende accessoires zoals bidons en bidonhouders. Elite onderscheidt zich van de concurrentie met unieke designs, innovatieve specificaties en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Elite produceert lokaal met partners die zich alleen focussen op het Italiaanse merk. De focus gaat voornamelijk uit naar het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden voor fietstrainers, om zo vooruitstrevende fietstrainers te kunnen aanbieden op de wereldwijde markt van sport en vrijetijd. ’s Werelds beste wielerteams werken samen en trainen met materialen van Elite, zoals Ineos Grenadiers, Movistar Team, Team Sunweb, AG2R en FDJ.

In het Betersport assortiment vind je diverse Elite fietstrainers en accessoires voor fietstrainers.


Elite fietstrainers

Doordat Elite snel inspeelt op de laatste ontwikkelen in de markt van fietstrainers heeft het bedrijf een sterk en uitgebreid assortiment ontwikkeld. Bij de Elite fietstrainers wordt onderscheid gemaakt in de basic fietstrainers en de interactieve fietstrainers.


Basic Fietstrainers van Elite

Met de basic fietstrainers van Elite is het niet mogelijk om meteen interactief te trainen, maar dit is ook terug te zien in de prijs. De basic fietstrainers zijn uiterst gunstig in prijs, waardoor je op een laagdrempelige manier kunt beginnen met indoor fietsen. In combinatie met een Misuro B+ sensor is het wel mogelijk om deze fietstrainers te koppelen aan diverse trainingsapps, zoals de My E-Training app van Elite. De basic fietstrainers van Elite beschikken over een strak, innovatief en stevig frame. Door de diverse weerstandsniveaus ben je in staat om alles te geven tijdens je indoortraining. De basic fietstrainers van Elite werken met een Wheel-On aandrijving. Dit betekent dat je de racefiets of mountainbike in zijn geheel aan de fietstrainer koppelt.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige fietstrainer waarbij je meteen met je indoortraining kunt starten, is de Elite Novo Force het perfecte model. Ben je op zoek naar een fietstrainer met iets betere specificaties? Dan is de Elite Qubo Fluid Trainer dé fietstrainer die bij jou past. Dit model beschikt bijvoorbeeld over vloeistofremmen, waardoor de Qubo Fluid Trainer nog meer kracht biedt.


Interactieve Fietstrainers van Elite

Naast basic fietstrainers ontwikkelt Elite de interactieve fietstrainers. Bij deze fietstrainers is de Misuro B+ sensor ingebouwd, waardoor je meteen kunt beginnen met een interactieve training. Via ANT+ en Bluetooth is het mogelijk om je fietstrainer te koppelen aan diverse trainingsapps, zoals Zwift, TrainerRoad, KinoMap en PerfPro. Daarnaast is het bij de meeste interactieve fietstrainers mogelijk om een hellingspercentage in te stellen. Wanneer je verbonden bent met een trainingsapp, past de helling zich automatisch aan de route aan. Zo waan je jezelf in je eigen huis op bijvoorbeeld de Alpe d’Huez. Doordat de interactieve fietstrainers hoge wattages kunnen simuleren, krijg je het échte wielergevoel.

De Elite Tuo is een interactieve fietstrainer met Wheel-On aandrijving. Als je op zoek bent naar een fietstrainer met een Direct-Drive aandrijving is de Elite Suito ideaal. Bij een Direct-Drive aandrijving haal je het achterwiel van je fiets en koppel je vervolgens de fiets aan de fietstrainer. Voor wie op zoek is naar de Direct-Drive fietstrainer met de meest geavanceerde functies en mogelijkheden, dan is de Elite Direto XR de beste fietstrainer.

Top 3 Elite Fietstrainers


Elite accessoires voor fietstrainers

Naast de fietstrainers heeft Elite ook diverse accessoires voor de fietstrainers ontwikkeld. Met de Elite Quick Release Snelspanner E-Thru is het mogelijk om de fietstrainer te koppelen aan het achterwiel. Zo hoef je niet je steekas uit het achterwiel te halen, waardoor je sneller kunt starten met je indoortraining. De Elite Protec Plus zweetvanger voorkomt dat er zweet op de vloer of het frame druppelt. De zweetvanger is makkelijk te bevestigen aan het stuur en aan het zadel.

Ook heeft Elite verschillende voorwielsteunen in het assortiment opgenomen. Door gebruik te maken van een voorwielsteun staat je fiets stabiel wanneer je traint op een fietstrainer. De Elite Gel voorwielsteun zorgt er niet alleen voor dat je fiets stabiel staat, maar zorgt er ook voor dat je fiets wordt uitgelijnd. Door de elastogel zorgt de houder voor maximale stabiliteit en extra comfort. De voorwielsteun absorbeert trillingen, waardoor het geluid wordt gereduceerd. De Elite Su-Sta voorwielsteun heeft dezelfde voordelen als de Elite Gel voorwielsteun, maar kan daarnaast in hoogte worden versteld. Hierdoor wordt het virtueel bergop fietsen nog realistischer.

De Elite Trainermat zorgt ervoor dat je vloer maximaal beschermd wordt tijdens het fietsen op de fietstrainer. De vloermat is waterbestendig, geluidsisolerend en zorgt ervoor dat de fietstrainer stabiel blijft staan.

Bekijk » alle Elite Fietstrainer accessoires


Elite Fietstrainer of fietsaccessoires online kopen

Conclusie: Als je op zoek bent naar een manier om in de winter topfit te blijven, zijn de fietstrainers van Elite hetgeen waar je naar op zoek bent. De fietstrainers en accessoires van Elite worden geroemd om hun unieke designs, innovatieve specificaties en uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Doordat Elite verschillende modellen heeft ontwikkeld, is er voor ieder type fietser een geschikt model beschikbaar. Wil je graag advies over de verschillende Elite fietstrainers of wil advies over welke fietstrainer het beste bij je past. Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.