Kenny Joyce Spinningfietsen
 1. Merk: Kenny Joyce
Merk
 1. Schwinn (2)
 2. Spirit (1)
 3. FitBike (4)
 4. Sole (1)
 5. Bowflex (1)
 6. Gymost (1)
 7. Senz Sports (3)
 8. NordicTrack (2)
 9. Wahoo (1)
Klantreviews
Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company
Filters
Kenny Joyce Spinningfietsen
 1. Merk: Kenny Joyce
Merk
 1. Schwinn (2)
 2. Spirit (1)
 3. FitBike (4)
 4. Sole (1)
 5. Bowflex (1)
 6. Gymost (1)
 7. Senz Sports (3)
 8. NordicTrack (2)
 9. Wahoo (1)
Klantreviews
Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company

Kenny Joyce Spinningfietsen

Kenny Joyce is een gerenommeerd spinningfietsen merk uit Taiwan. Het bedrijf, dat is opgericht in 1995, maakt ondertussen al meer dan 20 jaar spinningfietsen van sportschool-waardige kwaliteit. Hieronder worden enkele specificaties en unieke punten van de Kenny Joyce spinningfietsen verder toegelicht.

Klik hier voor de volledige beschrijving
Beschrijving

Kenny Joyce is een gerenommeerd spinningfietsen merk uit Taiwan. Het bedrijf, dat is opgericht in 1995, maakt ondertussen al meer dan 20 jaar spinningfietsen van sportschool-waardige kwaliteit. Hieronder worden enkele specificaties en unieke punten van de Kenny Joyce spinningfietsen verder toegelicht.

De afgelopen jaren heeft de speedbike een grote ontwikkeling doorgemaakt. De weerstand instellen op een spinningfiets gebeurt van origine door een viltblokje. Hoe hard dit blokje op het vliegwiel wordt gedrukt, bepaalt hoe zwaar of hoe licht de weerstand is. Na verloop van tijd is het viltblokje gesleten en dient het vervangen te worden. De wrijving van het viltblokje op het vliegwiel zul je daarnaast altijd een beetje horen. De laatste jaren heeft het viltblokje steeds vaker plaats gemaakt voor een magneet. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Geen geluid door de wrijving van het viltblokje
 • Het gewicht van het vliegwiel hoeft niet zo zwaar te zijn. De weerstand wordt namelijk niet alleen door de zwaarte van het vliegwiel, maar ook door de kracht van de magneet tot stand gebracht.
 • Een magneet kan ook elektronisch aangestuurd worden, waardoor een spinningbike veel meer mogelijkheden biedt.

Welke soorten spinningfietsen zijn er?

Spinningfietsen met viltremmen

Hierboven werd de werking van het viltblokje al uitgelegd. Bij spinningfietsen met een viltrem kun je de weerstand door middel van een draaiknop lichter of juist zwaarder maken.

Twee soorten magneet weerstand

Bij een spinningsfiets met magnetische weerstand wordt de weerstand bepaald door de positie die de magneet aanneemt ten opzichte van het vliegwiel. Komt de magneet dicht bij het vliegwiel, dan is de weerstand zwaar.

Het verplaatsen van deze magneet kan handmatig gebeuren door middel van een draaiknop, maar dit kan ook elektronisch aangestuurd worden via het display.


Twee magneet soorten

Een normale magneet kan handmatig of elektronisch verplaats worden richting het vliegwiel. In dit geval verplaatst de magneet zich. Er zijn echter ook spinningfietsen met “elektromagneten”. Dit zijn magneten die door de toevoer van stroom een sterkere aantrekkingskracht krijgen of juist minder. Dit werkt niet anders dan een inductie kookplaat. Deze magneet hoeft zich dus niet richting het vliegwiel te verplaatsen. Zo’n weerstand magneetsysteem wordt EMS (elektronic magnetic system) genoemd.


Spinningfiets of Wattage bike

Wanneer een weerstand elektronisch wordt aangestuurd kan er ineens veel meer. Zo kun en er pre-set programma’s getraind worden, zoals een route waarbij de weerstand automatisch wordt aangepast. Ook kan het wattage van de training worden weergegeven op het display. Iets waar sportieve fietsers veel waarde aanhechten. Dit soort spinningfietsen, waarbij de wattage getoond kan worden, worden ook wel Wattage bikes genoemd.


Trapsysteem van de spinbike

Ook op het gebied van trapsystemen van spinningfietsen is er de laatste jaren veel gebeurd. Van oorsprong moet je op een spinningfiets altijd blijven doortrappen tijdens de fietsbeweging. Even stoppen met trappen, zoals je dat op een gewone fiets gewend bent, is dan niet mogelijk. Omdat je moet blijven trappen, verleg je sneller je grenzen. Stoppen kan alleen door middel van de noodstop.

Bij de nieuwere spinningbikes wordt er meer gebruik gemaakt van een vrijloop trapsysteem. Hierbij hoef je dus niet door te blijven trappen. Speedbikes met een magneet weerstandsysteem en een vrijloop lijken daarmee meer op een racefiets. Soms zie je daar zelfs ook een racefiets stuur op terug.


Trainen met CycleMasters

Dankzij een unieke exclusieve samenwerking tussen Betersport en CycleMasters ontvang je bij aanschaf van een spinbike bij Betersport een code voor één maand gratis CycleMasters. CycleMasters maakt virtual cycling lessen vanuit de overtuiging dat sporten een belevenis moet zijn en neemt je mee naar bestemmingen over de hele wereld. Het internationale team van top instructeurs creëert een complete online cycling experience. De opzwepende muziek en schitterende routebeelden maken de ultieme beleving compleet.


Tip: Bekijk ook onze fietskleding


Spinning bike kopen?

Wil je meer informatie over een spinningfiets, neem vrijblijvend contact op. Je kunt ons bereiken op 0031 (0)77 321 10 75 of verkoop@betersport.nl. Tevens bieden wij de mogelijkheid direct te chatten met een van onze medewerkers, via de chat-functie.
Spinningfietsen FAQ

Wat is een spinningfiets?

Een spinningfiets is een fitnessapparaat waarbij je een sportieve wielrenhouding aanneemt. Spinningfietsen zijn geschikt om veel tempo te maken en intensief op te training.

Welke spinningfiets is de beste koop?

Wat de beste spinningfiets is, is afhankelijk van hoe vaak je de spinningfiets wilt gebruiken. Voor de beginnende thuissporter adviseren we de FitBike Race 3. Voor de intensieve thuissporter is de Senz Sports S5000 of de FitBike Magnetic Pro een uitstekende spinningfiets. Daarnaast vind je in ons assortiment nog diverse andere spinbikes.

Waar moet je op letten als je een spinningfiets wilt kopen?

Als je van plan bent een spinningfiets te kopen, is het belangrijk om te letten op onder andere de verwachte gebruiksfrequente, het weerstandssysteem, het trapsysteem en de aandrijving. Lees ook deze tips bij aanschaf van een spinningfiets.

Waarom een spinningfiets kopen?

Een spinningfiets is geschikt om intensieve trainingsprogramma's uit te voeren. Door regelmatig een intensieve training te volgen, bereik je sneller je trainingsdoelen zoals conditieverbetering, vetverbranding en het versterken van (been)spieren.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Wat zijn de voordelen van een Kenny Joyce Spinningbike?

Fluisterstil dankzij de Hutchinson V-belt

Alle modellen van de Kenny Joyce spinningfietsen maken gebruik van een V-belt. Deze band heeft enkele grote voordelen ten opzichte van spinningfietsen met een ketting. Zo zijn fietsen met een v-belt fluisterstil als erop getraind wordt, je hoort hier niet het normale geluid van een fietsketting.

Een tweede voordeel is de levensduur en het onderhoud. Een v-belt heeft een enorm lange levensduur en is daarnaast ook altijd geschikt voor intensief thuis-, semi-professioneel of zelfs commercieel gebruik, zoals een sportschool. Wanneer je een spinfiets met een ketting hebt, zal je de ketting moeten onderhouden zodat deze, net zoals bij normale fietsen, soepel blijft draaien. Bij een spinningbikes met een v-belt is er nagenoeg geen onderhoud nodig en kun je altijd zorgeloos blijven trainen.

Stoer en Sportief design

De Spinningfietsen van Kenny Joyce kenmerken zich ook door het sportieve en stoere design. Enkele modellen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar zoals wit, zilver en zwart. Dankzij de hoogwaardige afwerking geven deze spinningfietsen jouw sportschool of sportkamer een sportief aanblik.

Stuur met meerdere houdingen

Natuurlijk is een mooi design leuk voor het oog, maar het moet hiernaast natuurlijk functioneel zijn. Daarom is het bij ieder model mogelijk om meerdere handposities aan te nemen op het stuur. Sommige modellen hebben zelfs een stuur waarbij het mogelijk is om echt in de beugels te kruipen zoals bij een wielrenfiets. Op het stuur is een speciale laklaag aangebracht om een maximale grip te garanderen.

Toe clips en SPD systeem

Om ook de fanatieke sporters tevreden te stellen is er bij het ontwerp van de pedalen niet alleen gekozen voor toeclips maar is het ook mogelijk om hier eigen speciale schoenen met SPD-kliksysteem te gebruiken zoals op vele wielrenfietsen mogelijk is.

Welke spinningfietsen zijn geschikt voor professioneel gebruik?

In het assortiment van Betersport aan Kenny Joyce spinningfietsen zijn 2 professioneel gewaardeerde spinningfietsen opgenomen. Dit zijn de Vortec Team Bike en de Vortec Prestige Wattage. Deze bikes kenmerken zich door een robuust frame. Om dit te benadrukken krijg je op de varianten van de team bike levenslange garantie op het frame en laswerk. Het frame van deze twee spinningfietsen is zo robuust dat het een maximaal belastbaar gewicht heeft van 175 kg! Om het frame nóg beter te maken is het behandeld met een coating zodat het resistent is tegen corrosie en transparantie.

Hiernaast zijn deze professionele spinningfietsen perfect te verstellen voor iedere gebruiker. Met 3 simpele handelingen kun je het stuur en het zadel zowel horizontaal als verticaal verstellen. Wanneer je de fietsen wilt gebruiken in je sportschool of fysiopraktijk, dan kun je ervan op aan dat iedere gebruiker een goede trainingshouding kan aannemen.

Uniek aan de Vortec Prestige Wattage is de trainingscomputer. Deze spinningfiets is uitgerust met maar liefst 16 verschillende etappes. De training gegevens worden overzichtelijk weergegeven op het display van de spin bike.

Welke spinningfietsen van Kenny Joyce zijn geschikt voor semi-professioneel gebruik?

De Kenny Joyce Vortec Magnetic Bike en de Kenny Joyce Vortec Team Bike Special Edition zijn twee modellen binnen de Kenny Joyce serie welke geclassificeerd zijn voor semiprofessioneel gebruik. Dit wil zeggen dat ze zowel in sportscholen gebruikt kunnen worden, als door de (zeer) intensieve thuisgebruiker.

Beide modellen maken gebruik van een magnetisch remsysteem. De voornaamste voordelen hiervan zijn: een vrijwel geruisloos en onderhoudsvrij remsysteem. Remsystemen die gedreven worden middels viltblokjes produceren meer geluid dan magnetische remsystemen en zullen na verloop van tijd slijten, dus dienen onderhouden te worden.

De onderliggende verschillen tussen de Magnetic Bike en de Vortec Team bike zijn vrijwel nihil. De verschillen hierin zitten zich voornamelijk in de garantievoorwaarden, de stuur- en zadelkliksystemen en het design.

Kenny Joyce spinningfietsen Kopen?

Wij hebben diverse Kenny Joyce spinningfietsen te koop. Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste voor het bereiken van jouw persoonlijke doelstellingen of zou je graag meer informatie willen over een specifieke spinbike? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten op telefoonnummer +31 (0) 77 321 10 75 of stuur je vraag via de chatfunctie op onze website of stuur naar info@betersport.nl.

Wanneer wil je de bestelling ontvangen?
Een kado van ons, speciaal voor jou!
Verder winkelen Toegevoegd aan je winkelmandje!
Garantie aan huis 1 jaar!

1 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

  • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
  • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
  • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.

Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!

Garantie aan huis 2 jaar!

2 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

 • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
 • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
 • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.
 • Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!

Garantie aan huis 3 jaar!

3 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

  • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
  • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
  • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.

Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!