Kettler loopbanden
 1. Merk: Kettler
Merk
 1. ProForm (6)
 2. Schwinn (1)
 3. Focus Fitness (6)
 4. Spirit (3)
 5. Xterra (2)
 6. Sole (5)
 7. Bowflex (3)
 8. Gymost (6)
 9. Senz Sports (3)
 10. NordicTrack (6)
 11. Nautilus (2)
 12. NOHrD (1)
Klantreviews
Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company
Filters
Kettler loopbanden
 1. Merk: Kettler
Merk
 1. ProForm (6)
 2. Schwinn (1)
 3. Focus Fitness (6)
 4. Spirit (3)
 5. Xterra (2)
 6. Sole (5)
 7. Bowflex (3)
 8. Gymost (6)
 9. Senz Sports (3)
 10. NordicTrack (6)
 11. Nautilus (2)
 12. NOHrD (1)
Klantreviews
Betersport scoort een 10 / 10 op basis van 100 reviews bij Feedback Company

Kettler loopbanden

Binnen het assortiment van Betersport vind je naast Focus Fitness loopbanden ook een uitgebreid aanbod aan Kettler loopbanden. Kettler is al meer dan 65 jaar een begrip op het gebied van sport en vrijetijd.


Op dit moment is er helaas bijna geen aanbod van Kettler fitnessapparatuur verkrijgbaar. Uiteraard kijken we graag met je mee en willen we je helpen met het vinden van een passend alternatief.

Klik hier voor de volledige beschrijving
Beschrijving

Binnen het assortiment van Betersport vind je naast Focus Fitness loopbanden ook een uitgebreid aanbod aan Kettler loopbanden. Kettler is al meer dan 65 jaar een begrip op het gebied van sport en vrijetijd.


Op dit moment is er helaas bijna geen aanbod van Kettler fitnessapparatuur verkrijgbaar. Uiteraard kijken we graag met je mee en willen we je helpen met het vinden van een passend alternatief.

Wil jij niet afhankelijk zijn van weer of wind? Gewoon kunnen lopen wanneer jij daar zin in hebt? Dan is een loopband de perfecte oplossing om hierop in te spelen! Wanneer je de keuze gemaakt hebt dat je een loopband aan wilt gaan schaffen, begint de lastige zoektocht. Verschillende merken hardloopbanden, verschillende specificaties maar ook heel veel verschillende mogelijkheden komen op je af. Betersport wil jou daar graag een handje bij helpen, na aanschaf van je loopband wil je er natuurlijk jarenlang plezier van hebben. Hoe duur de loopband is, is afhankelijk van het merk en de specificaties.


Wat zijn de voordelen van een loopband in huis

Er zijn verschillende voordelen van een loopband:

 • Het bekendste voordeel is dat je een loopband op ieder gewenst moment kunt gebruiken.
 • Daarnaast zorgt een goede loopband voor extra demping wat ervoor zorgt dat jouw spieren en gewrichten geen klappen krijgen van het neerkomen van de voeten op de vloer.
 • Verschillende trainingsprogramma’s, deze programma’s zorgen ervoor dat jij jouw persoonlijke trainingsdoel zeer efficiënt kunt gebruiken!
 • Een ideaal fitnessapparaat om vet mee te verbranden. » Bekijk hier een trainingsschema!

Welke spieren train je met een loopband?

Loopbanden zijn bijzonder geschikt om je onderlichaam te trainen. Tijdens een goede workout komen de volgende spiergroepen aan bod:

 • Hamstrings
 • Quadriceps
 • Schenen
 • Kuiten
 • Bilspieren

Je wilt een loopband kopen, waar moet je op letten?

Wanneer de zoektocht naar een loopband begint, komen er een heleboel specificaties op je af. Wil je een loopband om te wandelen of om te hardlopen? Maak je graag gebruik van een verstelbare hellingshoek, wil je een inklapbare loopband of hoe groot moet jouw loopband ongeveer zijn? Vragen waar je wellicht nog niet eerder over hebt nagedacht, maar welke wel van zeer groot belang zijn bij het aanschaffen van een goede loopband. Hieronder lees je de belangrijkste aspecten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een loopband:


1. De sterkte van de motor

Wellicht het belangrijkste aspect bij een loopband is de sterkte van de motor. De sterkte van de motor wordt bij een loopband uitgedrukt in het aantal Pk’s. De motor van de loopband drijft de band uiteraard aan, het is daarom ook vaak zo dat hoe sterker de motor is, hoe sneller de band aangedreven kan worden. Wil je graag een loopband om te hardlopen in plaats van te wandelen? Dan is een sterkere motor zeker aan te raden.

Naast het feit dat de snelheid van de loopband van groot belang is, heeft de sterkte van de motor ook te maken met het geluid van de loopband.

Wil ik met een loopband met een motor van 2 Pk gaan hardlopen op 12 km/uur en ditzelfde wil doen met een loopband met een motor van 6 Pk. Dan moet de motor van 2 Pk daar alle kracht voor geven, wat ervoor zorgt dat deze dan ook net wat meer geluid zal produceren dan dat de motor van 6 Pk zou doen.


2. De demping van de loopband

Zoals al eerder genoemd is een groot voordeel van een loopband de demping. Wanneer men buiten gaat (hard)lopen, dan komen de voeten bij iedere stap op de harde grond. Dit zorgt er voor dat spieren en gewrichten bij iedere stap een kleine klap krijgen. Bij een loopband worden deze stappen gedempt, doordat de band bij iedere stap mee zal veren.

Loopband demping

Onderlinge verschillen per merk

De demping van de loopband verschilt vaak per merk, maar ook per type. Ieder merk heeft vaak zijn eigen benaming voor de demping. Het gaat dan vaak ook niet om de naam, maar op hoe veel manieren de loopband gedempt is, zo kan de band 4-voudig, 6-voudig, 8-voudig of zelfs 10-voudig gedempt zijn. Hoe meer de loopband in deze gedempt is, hoe beter de demping uiteraard.


De grootte van het loopoppervlak

Naast de aantal dempers die er in een loopband verwerkt zitten, is de grootte van het loopoppervlak ook van belang bij de demping. Het is namelijk zo dat er onder de loopmat een pvc-plaat ligt. Hoe groter deze plaat is, hoe meer deze ook mee zal veren tijdens het gebruik van het apparaat.


3. De breedte van het loopopppervlak

Zoals je zojuist gelezen hebt, is de grootte van het loopoppervlak van groot belang bij de demping van het apparaat. Daarnaast heeft de grootte van het loopvlak uiteraard ook te maken met het comfort waarmee de loopband gebruikt kan worden. De breedte van loopbanden varieert tussen de 38 en 55 cm. Wanneer je ongeveer 20 á 30 minuten aan het (hard)lopen bent gaan je voeten afwijken van de rechte looplijn waarmee je begonnen bent. Heb je op zo’n moment een smal loopoppervlak, dan dien je tijdens het trainen dus op te letten of je niet op de zijkanten van de loopband komt.


4. De functies van de loopband en het display

Iedere loopband heeft een ander display, de ene loopband heeft enkel de mogelijkheid om de gegevens af te lezen. Vaak kun je ook de loopband elektrisch versnellen via het display. De andere loopband heeft weer een display wat samenwerkt met een tablet waarop verschillende programma’s uitgevoerd kunnen worden. Ben je gek op apps, dan biedt dit type loopband een mooie uitkomst!


5. De maximale snelheid

Zoals al eerder in dit artikel vermeld is de maximale snelheid uiteraard ook een belangrijk aspect van de loopband. Wil je gaan wandelen of wil je gaan trainen voor een marathon? Dan ga je uiteraard op een andere snelheid trainen. Bij iedere loopband staat aangegeven wat de maximale snelheid is wat deze aan kan. Houdt daarbij wel in gedachten dat wanneer de loopband maximaal 12 km/uur kan en jij dit ook wilt gaan doen, dat je op het “maximale niveau” van de loopband gaat trainen. Dit zal ervoor zorgen dat de loopband daadwerkelijk meer geluid zal produceren dan wanneer deze tot 22 km/uur kan en jij bijvoorbeeld op 8 km/uur wilt gaan joggen.


6. Het belastbare gewicht van de loopband

Loopbanden zijn er in verschillende soorten en maten. Het is dan ook verschillend per loopband wat het maximale gewicht van dit apparaat is. Weeg je als gebruiker bijvoorbeeld 110 kg terwijl de loopband zelf maar een belastbaar gewicht van 100 kg heeft, dan is de kans op schades en dergelijke uiteraard groter dan wanneer een persoon van 80 kg traint op een loopband met een belastbaar gewicht van 150 kg.


7. Loopband met helling of zonder hellingshoek

Bij een loopband met hellingshoek kun je het loopvlak in hoogte verstellen. Dit is vergelijkbaar met bergop lopen. De hellingshoek van de loopband wordt vaak aangeduid in levels of in percentage. Daarnaast zijn er loopbanden waarbij de helling handmatig dient te worden aangepast, maar de meeste loopbanden met hellingshoek kunnen elektrisch versteld worden via het display of via de armsteunen. Door de helling van de loopband te verhogen gebruik je andere spieren, train je intensiever en kun je dus meer calorieën verbranden. Een loopband met helling maakt je training net iets uitdagender. Bekijk hier » een trainingsschema voor een loopband met hellingshoek

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Bekijk alternatieven: Focus Fitness | ProForm | Senz Sports | Beste keuze

Bekijk ook: Beste loopband voor thuis | Afvallen met de loopband


Wat zijn de voordelen van Kettler loopbanden?

Het Duitse kwaliteitsmerk heeft een grote diversiteit aan apparaten en producten die wereldwijd worden afgenomen. Mede doordat Kettler veel aandacht besteedt aan innovatie, is het merk al jarenlang toonaangevend op de fitnessmarkt. Het gebruiksgemak, het aansprekende design en de hoogwaardige kwaliteit die Kettler nastreeft komt tot uiting in de selectie loopbanden die je op de Betersport website vindt.

Demping

De Kettler loopbanden zijn voorzien van een uitstekende demping. De demping van de Kettler loopbanden is per loopband variërend, uiteenlopend van magneetdemping tot demping door middel van suspension rubber. Zo zijn bijvoorbeeld de Kettler track 4 en Kettler track 5 voorzien van ‘shock absorber’ demping. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de ‘klappen’ die je maakt tijdens het neerkomen op de loopband worden opgevangen. Hardlopen en op de Kettler loopbanden ontlast je gewrichten, pezen en botten en verlaagt daardoor de kans op blessures aanzienlijk.

Comfort

De loopbanden van Kettler zijn van alle gemakken voorzien. Met de grootste eenvoud heb je de mogelijkheid om de loopbanden op te klappen en te verplaatsen door middel van de transportwieltjes. Daarnaast kunnen de loopbanden als fluisterstil worden betiteld waardoor je op ieder moment van de dag gebruik kan maken van je loopband. Ook zijn de loopbanden stabiel waardoor je comfortabel je training op ieder niveau kunt volbrengen.

Design

Aan het design van de Kettler loopbanden is uitgebreid aandacht besteed. Door het strakke uiterlijk en de fraaie afwerking zijn de loopbanden voor iedere kamer een echte aanwinst en door het zwart/grijze uiterlijk passen ze moeiteloos in ieder interieur. De groot uitgevoerde trainingscomputers zijn voorzien van verlichting en verschaffen je duidelijk inzicht in je trainingsgegevens. Door middel van de ingebouwde tablethouder heb je daarnaast voldoende mogelijkheden om de functionaliteiten en het trainingsplezier nog verder uit te breiden.

Diversiteit

In het assortiment Kettler loopbanden zijn twee lijnen te onderscheiden namelijk de ‘Kettler Run’ loopbanden en de ‘Kettler Track’ loopbanden. In beide lijnen is een duidelijke opbouw te zien in het vermogen van de motor en de grootte van het loopoppervlak. Vuistregel daarin is dat de mate van comfortabel trainen wordt verhoogd naarmate het loopoppervlak breder en langer en de motor sterker is. Ook is bijvoorbeeld de demping en stabiliteit variërend per model. De zwaardere loopbanden hebben namelijk een verbeterde stabiliteit, wat logischerwijs resulteert in een comfortabelere training.

Hoe werkt interactief trainen op een Kettler loopband?

Trainingscomputer

Standaard zijn de Kettler hardloopbanden uitgerust met een trainingscomputer die inzicht geeft in de gelopen tijd, afstand, snelheid, hellingshoek, hartslag en het aantal verbruikte calorieën. Daarnaast hebben de loopbanden diverse trainingsprogramma’s die verschillen in de mate van snelheid en hellingshoek en optioneel zijn er mogelijkheden om te trainen op hartslag of op basis van je eigen profiel. De meeste Kettler loopbanden hebben ook uitbreidingsmogelijkheden in de vorm van applicaties of het Kettler World Tours softwareprogramma.

Kettler World Tours

Kettler heeft een zeer geavanceerd softwareprogramma ontwikkeld dat gebruikt kan worden om interactief te trainen. Door middel van 3D luchtfoto’s geeft de Kettler World Tours software een realistische weergave van de door jou gekozen routes. De route die je wilt lopen, wordt met behulp van GPS-gegevens gedetailleerd en vloeiend weergegeven. De Kettler World Tours software heeft naast deze functionaliteiten ook een aantal geavanceerde functies zoals een trainingskalender, de race-modus waarin je kunt lopen tegen andere gebruikers en gestandaardiseerde niveau- en conditietesten.

Welke Kettler loopband is het meest geschikt voor mij?

Welke Kettler loopband het beste bij jou past, is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is de mate van gebruikersintensiteit belangrijk, dus hoe vaak jij de loopbanden wil gaan gebruiken. De Kettler Track en Kettler Run loopbanden zijn te verdelen in drie verschillende stadiums van gebruikersintensiteit, namelijk van thuis gebruik opbouwend tot en met semi professioneel gebruik. Ben je van plan om de loopband regelmatig te gebruiken, maar niet dagelijks? dan is de Run 1 of Track 3 wellicht geschikt voor jou. Deze loopbanden zijn namelijk geschikt voor thuis gebruik en prima geschikt voor beginners. De Track 5 en Run 7 zijn de opvolgende modellen van de Run 1 en Track 3 en zijn geschikt voor intensief thuisgebruik. Zou je dus meer comfort, stabiliteit en loopoppervlak willen hebben en wil je de loopband intensief gaan belasten? Dan is de Track 5 of Run 7 wellicht beter geschikt voor jou dan de Run 1 of Track 3. De laatste modellen van de Kettler loopbanden zijn tenslotte de Track 9 en de Run 11. Deze loopbanden zijn geschikt voor semi professioneel gebruik en bieden weer net wat meer voordelen dan de vorige twee modellen. Deze modellen bevinden zich echter wel in een hogere prijsklasse dan de voorgaande modellen binnen de productlijn. Wij raden je aan om je keuze voor een bepaalde loopband goed te overwegen en niet een keuze te maken zonder hier goed over nagedacht te hebben. Indien je meer informatie over de Kettler loopbanden zou willen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie » over Kettler

Wanneer wil je de bestelling ontvangen?
Een kado van ons, speciaal voor jou!
Verder winkelen Toegevoegd aan je winkelmandje!
Garantie aan huis 1 jaar!

1 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

  • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
  • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
  • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.

Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!

Garantie aan huis 2 jaar!

2 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

 • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
 • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
 • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.
 • Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!

Garantie aan huis 3 jaar!

3 jaar garantie aan huis

 • Altijd zeker van de beste service aan huis
 • Geen transport of monteur kosten
 • Alleen vooraf te bestellen

Waarvoor ben je verzekerd

Naast de standaard fabrieksgarantie garantie op je product ben je hiermee voor het onderstaande verzekerd.

  • Je hoeft bij een defect niet zelf het product naar onze werkplaats te sturen. Je hebt dus geen transport kosten.
  • Als een monteur op locatie dient te komen hoef je hiervoor geen voorrijd kosten of uurtarief te betalen.
  • Onderdelen om je product te repareren vallen onder de verzekeren en hoef jij natuurlijk niet te betalen.

Let erop dat de garantie aan huis alleen vooraf af te sluiten is. Voor eenvoudige zaken zullen wij je eerst proberen op afstand proberen te helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we het defect bij jou thuis oplossen. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk verholpen is en jij voor zo snel mogelijk kunt sporten!